Κτηνιατρικό Εργαστήριο Συνεχούς Εκπαίδευσης

Κτηνιατρικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Σεμινάριο ενδοσκόπησης πεπτικού με πρακτική εξάσκηση

Περιγραφή Σεμιναρίου

Τα Μονοήμερα σεμινάρια απευθύνoται στον κλινικό κτηνίατρο που ξεκινά το ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο της ενδοσκόπησης του πεπτικού, ή σε αυτόν που έχει μια σχετική εμπειρία, αλλά δεν είναι ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα και την άνεσή του στο χειρισμό ενδοσκοπικών περιστατικών. Γίνεται αναφορά στην επιλογή του κατάλληλου ενδοσκοπίου και ενδοσκοπικών εργαλείων για κάθε εφαρμογή, το χειρισμό και τη συντήρηση του εξοπλισμού, την οργάνωση μιας ενδοσκοπικής μονάδας. Παρατίθενται κλινικά παραδείγματα της φυσιολογικής απεικόνισης των διαφόρων τμημάτων του πεπτικού, καθώς και παθολογικών περιστατικών. Το θεωρητικό μέρος θα ακολουθήσει αντίστοιχο πρακτικό, με ασκήσεις σε προπλάσματα και τεχνητές κατασκευές, αλλά και ενδοσκοπήσεις σε πραγματικές συνθήκες. Ο στόχος είναι οι συμμετέχοντες να είναι ικανοί στο τέλος του σεμιναρίου να χειρίζονται σωστά το ενδοσκόπιο, να αναγνωρίζουν τα ανατομικά χαρακτηριστικά των διαφόρων τμημάτων του πεπτικού ου εξετάζονται ενδοσκοπικά και να είναι σε θέση να πραγματοποιούν διαδικασίες όπως λήψεις βιοψιών, αφαίρεση ξένων σωμάτων κλπ.

Πρόγραμμα :

09.00-09.45: Εισαγωγή: Τύποι ενδοσκοπίων που χρησιμοποιούνται στη διερεύνηση του πεπτικού συστήματος. Επιλέγοντας το κατάλληλο ενδοσκόπιο για τις ανάγκες μου. Συντήρηση και χειρισμός.

09.45-10.15: Διάλειμμα (καφές)

10.15-11.00: Διαδικασία της ενδοσκόπησης. Οισοφαγογαστροδωδεκαδακτυλοσκόπηση και κολονοσκόπηση. Αναγνωρίζοντας τα διάφορα ανατομικά στοιχεία του πεπτικού συστήματος.

11.00-11.45: Διαγνωστική και επεμβατική ενδοσκόπηση. Ενδοσκοπικά εργαλεία: περιγραφή και χρήση. Πραγματοποιώντας σωστά ενδοσκοπικές διαδικασίες όπως λήψη βιοψιών, αφαίρεση ξένων σωμάτων, διάνοιξη στενώσεων κλπ.

11.45-12.15: Διάλειμμα (καφές)

12.15-13.00: Παραδείγματα από την κλινική πράξη.

Όλο το υλικό του σεμιναρίου (φωτογραφίες, βίντεο) έχει αντληθεί από πραγματικά περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν στην κλινική πράξη, κατά τη διάρκεια της πολυετούς ενασχόλησης του εκπαιδευτή του σεμιναρίου με το αντικείμενο της ενδοσκόπησης.

13.00-14.00: Διάλειμμα (ελαφρύ γεύμα)

14.00-18.00: Πρακτική άσκηση.

Προσοχή! Η τιμή δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ. Για να θεωρηθεί έγκυρη η κράτηση, θα πρέπει να γίνει προπληρωμή.

Κράτηση Θέσης

Οι κρατήσεις είναι κλειστές.

Η πληρωμή των κρατήσεων γίνεται μέσω τραπεζικής κατάθεσης:

Εθνική Τράπεζα: 895/440028-38 (ΙΒΑΝ: GR 82 0110 8950 0000 8954 4002 838)
Δικαιούχος Λογαριασμού: Χριστίνα Β Ψυχογιού και ΣΙΑ ΟΕ